Ενημερωτική συνάντηση του Δ/ντή ΔΔΕ, του Προϊσ. Γραφ. ΔΕ, με Λυκ. Επιτροπές.

Ημερομηνία 2008-05-15 | Θέμα: Ανακοινώσεις Διεύθυνσης

Τετάρτη 14 Μαΐου 2008
Ενημερωτική συνάντηση του Διευθυντή Δ/Βάθμιας Εκπαίδευσης, του Προϊσταμένου Γραφείου ΔΕ και των σχολικών συμβούλων με τους προέδρους των Λυκειακών Επιτροπών

Την Τετάρτη 14-5-2008 και ώρα 08.30 π.μ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ/ντή Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης, του Προϊσταμένου Γραφείου ΔΕ και των Σχολικών Συμβούλων ΜΕ τους Προέδρους των Λυκειακών Επιτροπών εξετάσεων στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης.

Δόθηκαν οδηγίες προς τους προέδρους, ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και η συνάντηση, καθ? ομολογία όλων των παρισταμένων κρίθηκε ως απόλυτα επιτυχημένη.

Ειδικότερα ο κ. Δ/ντής επισήμανε στους προέδρους τα εξής:
? Η σπουδαιότητα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι τεράστια. Είναι το αποκορύφωμα όλων των προσπαθειών των μαθητών όχι μόνο στη Γ? τάξη Λυκείου, αλλά σε ολόκληρη τη μαθητική τους διαδρομή.
? Ως εκ τούτου έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε αυτήν την προσπάθεια που είναι και προσπάθεια όλης της οικογένειας του μαθητή. Άλλωστε, κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι μία ευκαιρία κατά την οποία κρινόμαστε και εμείς οι ίδιοι από τους μαθητές μας, αλλά και τις οικογένειές τους, κρίνεται με άλλα λόγια η ίδια η αξιοπιστία μας.
? Για το λόγο αυτό εσείς οι Πρόεδροι των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων, πρέπει να αναλογιστείτε το πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα των εξετάσεων και αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν. π.χ.
? Να δώσετε οδηγίες στα μέλη των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων, ώστε να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με ευλάβεια και να γίνει πιστή εφαρμογή των οδηγιών, τόσο του ΥΠΕΠΘ, όσο και των δικών μας.
? Να προσέρχονται οι μαθητές στο κτίριο, αφού πρώτα καταθέσουν το κινητό τους τηλέφωνο στην είσοδο του κτιρίου, απενεργοποιημένο και το οποίο θα παραλάβουν μετά την αποχώρησή τους από το σχολείο.
? Τα κινητά τηλέφωνα των εκπαιδευτικών, επίσης να κατατίθενται στο γραφείο του Προέδρου, απενεργοποιημένα και θα παραλαμβάνονται με το πέρας των εξετάσεων.
? Να γίνεται έλεγχος στις τουαλέτες τόσο πριν την διανομή των θεμάτων, όσο και σε τακτά χρονικά διαστήματα ενδιάμεσα και, πάντα οι μαθητές που επικαλούνται ανάγκη επίσκεψης στην τουαλέτα, να συνοδεύονται aπό καθηγητή που κάνει υπηρεσία στο διάδρομο, μέχρι την επανείσοδό του στην τάξη.
? Ιδιαίτερη προσοχή να δώσετε σε ενδεχόμενη λειτουργία του internet στο εξεταστικό σας κέντρο. Σύμφωνα με τα ισχύοντα, το internet διακόπτεται με ευθύνη του ΥΠΕΠΘ, αλλά εφόσον διαπιστώσετε ότι συμβαίνει το αντίθετο, να ειδοποιήσετε αμέσως τον Δ/ντή Δ/Βάθμιας Εκπαίδευσης.
? Να τηρείται οπωσδήποτε ο χρόνος δυνατής αποχώρησης και να μη φεύγει σε καμία περίπτωση νωρίτερα κανένας.
? Παρατηρήθηκε κατά το παρελθόν, επιτηρητές ή μέλη της Λυκειακής Επιτροπής να μπαίνουν στις αίθουσες στις οποίες διαγωνίζονται τέκνα συναδέλφων ή τέκνα γνωστών και φίλων, ενώ αυτό απαγορεύεται αυστηρά. Για το λόγο αυτό, στην αίθουσα εξετάσεων, εκτός από τους επιτηρητές, δεν πρέπει να μπαίνει κανένας άλλος.
? Μεγάλη προσοχή στην επικόλληση των αυτοκόλλητων και στην επιμελημένη επικάλυψη των στοιχείων των εξεταζομένων.
? Στο τέλος αφού παραδοθεί το γραπτό, να υπογράφεται οπωσδήποτε και από τους δύο επιτηρητές. Τα γραπτά αυτά πηγαίνουν στο βαθμολογικό κέντρο και αν δεν είναι καθόλα εντάξει , καταλαβαίνετε ότι εκτιθέμεθα όλοι.
? Τέλος, να επισημάνω ότι όλα τα εξεταστικά κέντρα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες του ΥΠΕΠΘ αλλά και της Διεύθυνσης απόλυτα, διότι δεν κολακεύει κανέναν το γεγονός ότι με επισκέπτονται γονείς και μου ζητούν να εξεταστεί του παιδί τους στο τάδε εξεταστικό κέντρο, αντί του σχολείου του.

Ο Δ/ντής ΔΕ Ν. ΠιερίαςΑυτό το άρθρο προέρχεται από Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
http://srv-dide.pie.sch.gr/dide

Η URL διεύθυνση για αυτό το άρθρο είναι:
http://srv-dide.pie.sch.gr/dide/modules/news/article.php?storyid=77